Energetische Healing

Ieder mens leeft doordat de universele levensenergie door hem heen stroomt. De levensenergie is onze levenskracht, onze uitstraling. Deze energie zit niet alleen in ons lichaam, maar ook als een energieveld, een lichtveld van kleuren om ons heen. We noemen dit een aura. De aura is een ovaal beschermend omhulsel om ons fysieke lichaam heen. De kleur, de vorm en de grootte van de aura verandert steeds en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. In dit energieveld bevinden zich ook de energiewielen, de chakra’s, die de levensenergie uit de kosmos en uit de aarde opnemen. Ze verdelen de energie over het hele lichaam. Ze zijn te vinden op de middellijn van het lichaam.

energetische-healing

Emoties en lichamelijke aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom geblokkeerd raakt, met als gevolg het uit balans zijn of ziekte.
De chakra’s zijn verbonden met een bepaald gebied in het lichaam en voorzien de organen, de endocriene klieren en de zenuwen van energie. Ze reageren ook op trillingen, emoties en kleuren. De chakra’s kunnen teveel open staan of dicht staan of zelfs tegengesteld draaien. Dit geeft klachten in het betreffende gebied. Door de chakra’s te behandelen kan de energie er weer vrij doorheen stromen en komt de persoon weer in balans.

Er zijn onzichtbare energetische lijnen in het lichaam die de energie transporteren. Het is een soort energetisch wegennet. Deze lijnen worden meridianen genoemd. Elke meridiaan heeft zijn eigen plaats en route naar een orgaan waar het contact mee heeft en is daar meestal ook naar vernoemd (blaas-, maag-, hart-meridiaan enz.)
De meeste meridianen lopen vlak onder de huid en zijn te beïnvloeden door druk te geven met de vingers.

energetische-healing2

Vectors geven elektrische richting aan in het lichaam. Deze lijnen lopen van hoofd tot stuit, van schouder tot schouder, van schouder tot hand, van heup tot heup en van heup tot voet. De vectors zijn heel fijnstoffelijk en daardoor heel gevoelig. Ze kunnen snel uit balans zijn door ongevallen (val, klap, stoot). Ze kunnen ook onderbroken, gedraaid of verschoven zijn. Met Energetische Healing kunnen deze elektrische lijnen in het lichaam worden hersteld.

energetische-healing3

Energetische Healing werkt door op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het werkt ontspannend, pijnbestrijdend en genezend. Door blokkades in het energieveld te behandelen, krijgt het lichaam de ruimte om te herstellen. De persoon zal weer letterlijk en figuurlijk lekker in zijn vel zitten.

Bij Energetisch Healing ligt de cliënt met makkelijk zittende kleren aan op de behandeltafel.
De behandeling duurt ruim 1 uur.

btn_neem_contact_op