Energetische Healing

 

Ieder mens leeft doordat de universele levensenergie door hem heen stroomt. De levensenergie is onze levenskracht, onze uitstraling. Deze energie zit niet alleen in ons lichaam, maar ook als een energieveld, een lichtveld van kleuren om ons heen. We noemen dit een aura. De aura is een ovaal beschermend omhulsel om ons fysieke lichaam heen. De kleur, de vorm en de grootte van de aura verandert steeds en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. In dit energieveld bevinden zich ook de energiewielen, de chakra’s, die de levensenergie uit de kosmos en uit de aarde opnemen. Ze verdelen de energie over het hele lichaam. Ze zijn te vinden op de middellijn van het lichaam. Wij zijn dus energiewezens.

energetische-healing

Emoties en lichamelijke aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom geblokkeerd raakt, met als gevolg het uit balans zijn of ziekte.
De chakra’s zijn verbonden met een bepaald gebied in het lichaam en voorzien de organen, de endocriene klieren en de zenuwen van energie. Ze reageren ook op trillingen, emoties en kleuren. De chakra’s kunnen teveel open staan of dicht staan of zelfs tegengesteld draaien. Dit geeft klachten in het betreffende gebied. Door de chakra’s te helen kan de energie er weer vrij doorheen stromen en komt de persoon weer in balans.

Er zijn onzichtbare energetische lijnen in het lichaam die de energie transporteren. Het is een soort energetisch wegennet. Deze lijnen worden meridianen genoemd. Elke meridiaan heeft zijn eigen plaats en route naar een orgaan waar het contact mee heeft en is daar meestal ook naar vernoemd (blaas-, maag-, hart-meridiaan enz.)
De meeste meridianen lopen vlak onder de huid en zijn te beïnvloeden door druk te geven met de vingers.

energetische-healing2

Energetische Healing werkt door op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het werkt ontspannend, pijnbestrijdend en genezend. Door blokkades in het energieveld te helen, krijgt het lichaam de ruimte om te herstellen. Je zal weer letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zitten.

Chakra- en klankhealing

Tijdens een Chakra- en klankhealing werk ik voornamelijk in jouw energieveld om de verschillende chakra’s die zich daar bevinden weer in balans te brengen. Hierdoor zal jouw levenskracht weer beter gaan stromen en zal er heling plaatsvinden waar nodig is.

Tijdens deze healing gebruik ik meerdere instrumenten, maar vooral mijn stem. Ik zing intuïtief klanken, melodieën en woorden die een diepe helende werking hebben. Elke klank heeft een eigen frequentie en resoneert in jouw lichaam en energieveld. Je ontvangt wat je op dat moment nodig hebt.

Klank heeft een groot effect op lichaam en geest. We horen de geluiden niet alleen met onze oren maar voelen ze in ons hele lichaam. Ons lichaam reageert op klank en trilling. Het idee dat klank en geluid gezond is voor lichaam en geest bestaat al heel lang. Klanken van o.a. een gong, trommel of klankschaal worden al duizenden jaren op verschillende plekken in de wereld gebruikt met als doel om een lichaam dat uit evenwicht is weer terug in balans te brengen. Klank helpt je om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen, zodat het herstellend vermogen van jouw lichaam zijn werk kan doen. Klanken brengen je terug bij jezelf, Ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

Omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goede geleider van geluid. Eventuele blokkades kunnen losgelaten worden door de trilling.

Klank heeft het vermogen om vorm te scheppen. Het maakt geometrische patronen. Klanktrilling is in staat om geometrie in het lichaam te scheppen tot op celniveau. Geometrie is een soort drager, een blauwdruk voor gezondheid. Als je met klank in de lichaamscellen geometrische patronen schept, dan geef je deze cellen weer een blauwdruk voor gezondheid. Je maakt de cellen wakker en activeert het gezonde celgeheugen.

De Chakra- en klankhealing duurt 45 minuten. Je ligt met makkelijk zittende kleren aan op de behandeltafel, maar eventueel kan het ook zittend op een stoel.

btn_neem_contact_op