Sjamanistische Healing

Sjamanistische Healing

Een sjamaan richt zich op het helen van de spirituele oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met hulp van zijn krachtdieren en spirithelpers. Zij kan verstoringen helpen herstellen en maakt gebruik van het zelfhelend vermogen van degene die geheeld wordt.

ingrid_couwenberg_praktijk_voor_healing_en_ontspanning

Sjamanisme

Het woord ‘sjamaan’ komt uit de taal van een van de oorspronkelijke volken uit Siberië. Het betekent ‘Hij die weet’. Sjamanisme is de oudste en krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die de mensheid kent.

Het sjamanisme gaat er van uit dat alles en iedereen een spirit/geest heeft: dieren, mensen, stenen, planten, bomen, water enzovoort. Alles is met alles verbonden en gelijkwaardig en maakt onderdeel uit van de Grote Geest. Sjamanisme komt in veel culturen voor. Lange tijd was deze kennis slechts voor enkelen toegankelijk, alleen voor de bewaarders van oude wijsheid.

Sjamanen zijn de healers, priesters, psychotherapeuten, mystici, droomuitleggers, verhalenvertellers, de begeleiders van ceremonie en de zieners. Een sjamaan richt zich op het helen van de spirituele oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met hulp van zijn krachtdieren en spirithelpers. Hij/Zij kan verstoringen helpen herstellen en maakt gebruik van het zelfhelend vermogen van degene die geheeld wordt.

Het meest kenmerkende aspect van het sjamanisme is dat een sjamaan tussen verschillende dimensies kan reizen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een trommel, ratel, klankschalen, de stem of andere attributen.

Sjamanistische healing

Tijdens een Sjamanistische healing sessie kom je met een vraag waarmee je geholpen wil worden. Het is belangrijk dat je bereid bent om een healing te ontvangen of een verandering in je leven door te maken. Het kan gaan om fysieke of emotionele klachten, verdriet of rouw, het uit balans zijn, moeheid, niet meer in je eigen kracht staan, dus het verlies van wilskracht en zelfvertrouwen, het ervaren van blokkades in relaties enz.

Ter voorbereiding trommel ik op een Sjamanistische drum om in de juiste focus en energie frequentie te komen. Hierbij nodig ik mijn Spirithelpers uit om met mij samen te werken. Ik volg mijn innerlijke wijsheid om te weten wat er nodig is om je te helpen tijdens de sessie. Tijdens de healing gebruik ik soms mijn drum of ratel en gebruik ik soms mijn stem met intuïtieve klanken en woorden.

Na de sessie krijg je even de ruimte om weer goed in het hier en nu te komen en te voelen en eventueel uit te spreken wat er is gebeurd of veranderd tijdens de sessie.

sjamanistische_healing_1
sjamanistische_healing_2

Volgens het sjamanisme kan bij een ernstige gebeurtenis of trauma een deel van onze essentie of onze ziel het lichaam verlaten naar de niet alledaagse werkelijkheid. We spreken dan van zielsverlies of Soul Los. Binnen de westerse psychologie benoemt men dit fenomeen dissociëren.

Door Soul Retrieval kan een sjamaan of sjamanistisch healer een zielsdeel opsporen, de verloren gegane energie een healing geven en terugbrengen. Hierdoor wordt de heelheid van de ziel hersteld. Kwaliteiten die je verloren bent kunnen worden hersteld. Dit gaat via een trancereis, wat is als wakker dromen.

Symptomen van zielsverlies zijn onder andere dissociatie, stress, depressie, allerlei soorten verslavingen, mensen die niet over het verlies/de dood heen komen van een dierbare, dromen niet kunnen manifesteren, geen relatie in stand kunnen houden, chronische problemen hebben met gezondheid, het gevoel hebben achter een glazen wand te leven, concentratieproblemen enz.

Er kunnen energieën in jouw systeem, energieveld terecht zijn gekomen door je eigen negatieve gedachten, overtuigingen of door trauma’s enz. Of energieën die je van een ander persoon hebt opgepikt en voor jou negatief is. Dit kunnen gedachten of emoties van anderen zijn zoals jaloezie of boosheid of door een intense verbinding met een persoon of groep die jou niet meer dient. Je kan het ook oppikken op plekken waar veel agressie, verdriet of leed heeft plaatsgevonden. Deze energieën blokkeren onze levenskracht, omdat het ons energieveld ‘vervuilt’.

Hierdoor kan je op den duur fysieke, emotionele of psychische klachten ontwikkelen. Deze energieën kunnen verwijderd worden en de leegte die dan ontstaat wordt weer opgevuld met jouw eigen levenskracht en licht. De energie die is verwijderd wordt opgenomen door een natuurobject om vervolgens geneutraliseerd te worden door Moeder Aarde of door Spirithelpers.

Meer weten over Sjamanistische Healing?

Neem contact op via het contactformulier, telefonisch via 0172-490589 of door een e-mail te sturen naar info@ingridcouwenberg.nl. Ik zal zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.

Adres
Praktijk voor Healing & Ontspanning
Pijlkruid 31
2408LJ Alphen aan den Rijn

Telefoon
0172-490589

E-mail
info@ingridcouwenberg.nl