Edelstenen

Edelstenen

In mijn praktijkruimte staat een vitrinekast met een kleine maar mooie collectie mineralen en edelstenen voor verkoop. De collectie bestaat voornamelijk uit bergkristal, rozenkwarts, mangano calsiet, amethist en celestien die ik met zorg heb uitgezocht. Je bent van harte welkom om eens te komen kijken.

Edelstenen: werkzame hulpmiddelen

Edelstenen en mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend, zo is uit opgravingen gebleken. Bergkristal, jaspis, jade, granaat en serpentijn zijn enkele van de oudste bekende soorten stenen. Ze werden bijvoorbeeld als amulet of zegel gedragen, al dan niet voorzien van inscripties of afbeeldingen.

Steeds meer mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen en mineralen een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Edelstenen kan je gemakkelijk bij je dragen en zo hun werking laten doen. Maar ook in huis geplaatst zal de steen werkzaam zijn. Daarnaast kunnen edelstenen gebruikt worden bij een healing of ritueel en als elixer.

Welke edelsteen past bij mij?

Edelstenen en mineralen moeten aansluiten bij persoonlijke wensen of klachten. Deze keuze van een edelsteen kan op verschillende manieren tot stand komen. Op basis van kleur en bijbehorend chakra, bij een bepaalde klacht of ziekte, of op basis van sterrenbeeld

Belangrijker is eigenlijk om af te gaan op je eigen intuïtie of gevoel. Welke edelsteen "voelt" goed of spreekt het meest aan? Goed naar je eigen gevoel luisteren is de beste methode om edelstenen te vinden die op dat moment bij je past.

amethist

Amethist

Amethist is een paarse kwartssoort en komt in allerlei variëteiten voor, van licht roze tot diep donker paars.

Amethist werkt beschermend en ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven.

Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen die je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kan reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met de hogere frequentie energie en met je gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en op slaapproblemen (zoals nachtmerries).

bergkristal

Bergkristal

Bergkristal is een kleurloze kwartssoort.

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing en spiritueel werk.  De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers en voor de energie van mensen om je heen. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest. Het kan voor allerlei klachten gebruikt worden, omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert.

Het werkt vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend en heeft hierdoor een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, huiduitslag, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, diarree en reis- of wagenziekte. Ook versterkt het de werking van andere stenen. Tenslotte is bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van andere stenen.

celestien

Celestien

Celestien is een strontium-sulfaat en is kleurloos, grijs tot lichtblauw van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. De getrommelde steen kan heel makkelijk breken.

Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling, telepathie en helderziendheid bevordert. Het helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken en bij andere vormen van communicatie. Leg celestien naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren.

Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestien kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel, stembanden, strottenhoofd en bij restless legs syndroom.

 

rozenkwarts

Rozenkwarts

Rozenkwarts is roze van kleur en behoort tot de kwarts-familie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans.

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.

manganocalciet

Mangano Calciet

Mangano calciet is zachtroze van kleur.

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling, het immuunsysteem en de opname van calcium. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, botten, osteoporose, gewrichten, kneuzingen en bevordert groei in kinderen.

Naast de algemene eigenschappen van calciet werkt mangano calciet zowel fysiek als emotioneel sterk in op het hart. Het helpt omgaan met oud verdriet en trauma’s en helpt je om jezelf te accepteren, van jezelf te houden en versterkt je gevoel van eigenwaarde. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht, vermindert zorgen en spanningen en maakt blij. Het geeft vertrouwen in jezelf en de in de toekomst. Fysiek werkt mangano calciet spierontspannend en heeft een positieve invloed op het hart, de bloedsomloop, de longen en de botten.

Meer weten over mineralen en edelstenen?

Neem contact op via het contactformulier, telefonisch via 0172-490589 of door een e-mail te sturen naar info@ingridcouwenberg.nl. Ik zal zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.

Adres
Praktijk voor Healing & Ontspanning
Pijlkruid 31
2408LJ Alphen aan den Rijn

Telefoon
0172-490589

E-mail
info@ingridcouwenberg.nl