Hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitieve kinderen

Elke dag doen we veel indrukken op: beelden, geluiden, smaken, geuren, bewegingen, sferen. Hoogsensitieve of hooggevoelige personen ( HSP’s) ervaren alles veel intenser. Bij een teveel aan indrukken raakt het systeem echter overbelast. Dit heet een overprikkeling. Een overprikkeling heeft tijd en energie nodig. Hierbij is tijd en ruimte nodig om te “ontprikkelen”. Ik help HSP's de balans te herstellen door middel van verschillende behandelingen.

Hoogsensitiviteit bij kinderen

Elk mens is een spiritueel wezen en iedereen beschikt over intuïtieve kwaliteiten, maar in deze tijd worden er veel hoogbewuste kinderen geboren die een heel sterk ontwikkeld intuïtief vermogen hebben. Ze voelen een sterke verbondenheid met de mens en de natuur. Ze hebben een diep innerlijk besef dat alles met elkaar verbonden is. Deze kinderen worden ook wel nieuwetijdskinderen, indigokinderen of kristalkinderen genoemd. Deze kinderen bereiden ons voor op een nieuwe tijd waarin de mens meer vanuit zijn hogere bewustzijn of innerlijke wijsheid zal leven.

Veel baby’s en jonge kinderen voelen zich eenzaam en verdrietig in hun aardse lichaam. Ze kunnen zich intens verlaten voelen, maar kunnen dit niet uitleggen. Daardoor komt het voor dat ze veel huilen. Ze zien en horen vaak meer dan wij denken en kunnen gevoelsindrukken niet goed verwerken. Hierdoor kan boosheid en onaangepast gedrag ontstaan.

Nieuwetijdskinderen

Deze kinderen doen vaak wijze uitspraken die niet passen bij hun leeftijd. Ze gaan hun eigen weg en laten zich niet belemmeren door maatschappelijke eisen en verwachtingen. Ze ordenen de wereld meer intuïtief dan logisch analytisch. Het is voor hen soms lastig om te voldoen aan de eisen die op school aan ze worden gesteld. Ze willen alleen dingen leren die hen interesseren en bepalen hun eigen tempo. Keuzes worden gemaakt op basis van innerlijk weten.

Ze kunnen lichamelijk en emotioneel kwetsbaar zijn en zijn gevoelig voor paranormale waarnemingen. Ze vertellen vaak over vorige levens, aura’s, contacten met engelen en over onzichtbare vriendjes die hen beschermen en gezelschap bieden. Ze kunnen duidelijk energieën voelen en hebben soms genezende gaven. Nieuwetijdskinderen denken vaak in beelden, hebben een levendig voorstellingsvermogen en een grote fantasie. Ze kunnen volledig opgaan in hun innerlijke wereld, die voor hen minstens zo reëel is als de buitenwereld.

Invloeden

Ze zijn zeer ontvankelijk voor stemmingen en spanningen en als ze zich niet veilig voelen trekken ze zich terug. Ze raken gemakkelijk gefrustreerd en zijn voor veel dingen bang. Doordat ze zo gevoelig zijn voor allerlei prikkels kunnen ze zich moeilijk concentreren. Ze zijn snel afgeleid en schijnen niet te luisteren. Ze kunnen ook rusteloos zijn of hyperactief gedrag vertonen. Ze reageren soms impulsief en hebben moeite om zich aan de regels te houden. Vooral taakgerichte bezigheden leveren problemen op.

Lichamelijk hebben ze soms problemen met motorische vaardigheden en zijn ze gevoelig voor voedselallergie, astma en huidaandoeningen.

Rust en balans vinden

Iedere ouder weet van nature wat zijn kind nodig heeft, omdat niemand het kind zo goed kent en aanvoelt als de ouder zelf. Toch is het niet altijd eenvoudig om met ze om te gaan. Voor kinderen is het belangrijk om hun eigenheid te behouden en hun kwaliteiten te kunnen ontwikkelen. De rol van de ouder kan hierin als een coach zijn. Dat neemt niet weg dat kinderen soms de grenzen zullen opzoeken en overschrijden en dat de ouder op dat moment duidelijkheid moet geven.

Kinderen zijn als een spiegel voor hun omgeving. Dat betekent dat zij de spanningen en de problemen van hun ouders heel sterk voelen en het ervaren als eigen gevoelens die zij niet kunnen benoemen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld heel verdrietig of boos zijn en niet weten waarom. Als de ouder zich hiervan bewust wordt kan hij het kind beter begeleiden. Het gevolg is ook dat de ouder naar zijn eigen problemen en gevoelens gaat kijken en een innerlijke groei en bewustzijnsontwikkeling zal doormaken. Na zo’n proces komt er weer meer rust en balans in de relatie tussen ouder en kind.

hoogsensitieve-kinderen21

Hulp bij hoogsensitieve kinderen

In mijn praktijk geef ik de mogelijkheid om zowel het kind als de ouder(s) te begeleiden. Door middel van Craniosacraal therapie en Energetische Healing komt er ruimte voor genezing en bewustwording in lichaam en geest, waardoor ouder(s) en kind inzicht krijgen in zichzelf en beter in hun eigen kracht zullen staan. Dat zal hun relatie alleen maar ten goede komen.

Meer weten over Hoogsensitiviteit?

Neem contact op via het contactformulier, telefonisch via 0172-490589 of door een e-mail te sturen naar info@ingridcouwenberg.nl. Ik zal zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.

Adres
Praktijk voor Healing & Ontspanning
Pijlkruid 31
2408LJ Alphen aan den Rijn

Telefoon
0172-490589

E-mail
info@ingridcouwenberg.nl