Vergoeding craniosacraal therapie aanvullende zorg vervalt in 2021

Omdat ik de keus heb gemaakt om per 1 januari 2021 niet meer aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging, vervalt daarbij ook de mogelijke gedeeltelijke vergoeding van craniosacraal therapie die u kan krijgen bij uw zorgverzekeraar.

Steeds meer zorgverzekeraars bezuinigen op de aanvullende zorg en beëindigen vaak zonder overleg de samenwerking met vele beroepsverenigingen. De therapeuten daarentegen moeten aan steeds meer eisen voldoen in de vorm van allerlei nascholingen om erkenning te blijven houden van de zorgverzekeraars. Zij moeten jaarlijks hun professionaliteit bewijzen. Dit kost veel energie, tijd en geld.

Ik heb besloten om hier niet meer aan mee te doen en in vertrouwen mijn eigen weg te gaan in mijn praktijk. Er verandert niets aan mijn behandelingen en mijn professionaliteit. Ik volg hierin mijn intuïtie en blijf mijn cliënten met zorg ontvangen. De erkenning van de zorgverzekeraars heb ik niet meer nodig om kennis, inzicht en helende energie door te geven aan degenen die daarvoor bij mij komen.

Ik heb wat meer variatie gebracht in de behandelingen die ik geef. Zo kunt u kiezen uit een behandeling met of zonder coaching en nieuw is een sessie Chakrahealing & Klankhealing. Hier kunt u meer over lezen onder het kopje Behandelingen / Energetische Healing.