Over Ingrid Couwenberg – ten Pas

Ingrid Couwenberg - ten Pas

 

Een aantal jaren heb ik met plezier in de reguliere gezondheidszorg gewerkt, maar op een gegeven moment wilde ik mensen meer kunnen bieden en vanuit mijn eigen inzicht kunnen werken. Daarom ben ik in 2003 met mijn praktijk aan huis gestart.

Hier kan ik mijn kennis, inzicht en ervaring als verpleegkundige combineren met andere gevolgde opleidingen.

 

 

 

 

Een aantal jaren heb ik met plezier in de reguliere gezondheidszorg gewerkt, maar op een gegeven moment wilde ik mensen meer kunnen bieden en vanuit mijn eigen inzicht kunnen werken. Daarom ben ik in 2003 met mijn praktijk aan huis gestart.

Hier kan ik mijn kennis, inzicht en ervaring als verpleegkundige combineren met andere gevolgde opleidingen.

Achtergrond

Van oorsprong ben ik A-verpleegkundige met specialisatie hartbewaking. Daarna heb ik de opleiding Maatschappelijke Gezondheidszorg gevolgd, zodat ik o.a. wijkverpleegkundige kon worden. Ik heb een aantal jaren als wijkverpleegkundige in Zoetermeer gewerkt, waar ik allround heb gewerkt, maar vooral veel ervaring in de jeugdgezondheidszorg heb opgedaan.

Een aantal jaren heb ik met plezier in de reguliere gezondheidszorg gewerkt, maar op een gegeven moment wilde ik mensen meer kunnen bieden en meer vanuit mijn eigen inzicht kunnen werken. Daarom ben ik in 2003 met mijn eigen praktijk aan huis gestart. Hier kan ik mijn kennis, inzicht en ervaring als verpleegkundige combineren met andere gevolgde opleidingen.

In 2003 heb ik mijn mastergraad in Reiki behaald en heb daarna een basisopleiding Shiatsu gevolgd. Sinds 2008 ben ik gediplomeerd Cranio Sacraal Therapeut. Sindsdien blijf ik me ontwikkelen door middel van nascholingen. In 2011 heb ik mijn diploma behaald voor biodynamische craniosacraaltherapie bij Roger Gilchrist. In 2017 heb ik op HBO niveau het diploma Psychosociale Basiskennis (PSBK) gehaald. Ik heb bijscholingen gevolgd op het gebied van coaching en rouw- en verliesbegeleiding.

Ter ondersteuning van mijn behandelingen werk ik met bloesemremedies en klankinstrumenten.

Op dit moment ben ik in opleiding bij een Sjamaan om Sjamanistische healingen te kunnen geven.

Missie

Mijn missie is om door te geven wat ik zelf geleerd en ervaren heb. Hoe ik pijn en eenzaamheid heb leren transformeren in kracht en verbinding. Door de jaren heen ben ik me steeds meer bewust geworden van mijn ware essentie. Nog steeds groei ik in inzicht en wijsheid en steeds beter kan ik een ander begeleiden in een stukje van hun levensweg.

Het stemt me dankbaar om te zien dat volwassenen en kinderen herstellen van hun aandoeningen en klachten, groeien in bewustzijn, vrede en rust vinden in hun hart en weer verder kunnen in hun leven.

over-missie

Visie

Flower-of-life-Quarius-Limburg

Mijn behandeling en begeleiding is gericht op jouw heelheid, jouw waarheid en jouw volmaaktheid en dus niet op wat er mist, niet goed is, de pijn, het verdriet of het verhaal. Je bent al heel. Je bent alleen gedurende je leven gaan geloven van niet. En je hebt jouw prachtige Ware Zelf, die onbeperkt en onaangeraakt is, verward met een vals, beperkt concept van ‘zelf’. De vervormingen die we tegen zijn gekomen in ons leven zijn we normaal gaan vinden en zijn we gaan geloven. We zijn ons gaan identificeren met onze gedachten en ervaringen.

Het is een proces om je verbinding met je ware hogere Zelf weer terug te vinden. Het gaat er hierbij om dat je je realiseert dat dit een levenspad is en dat je jezelf hierin de ruimte gunt.

Als je in verbinding leeft met je hogere Zelf dan neemt je levenskracht toe en worden je denken, voelen en handelen een expressie van jouw hogere Zelf. Je luistert naar je intuïtie, naar je innerlijke wijsheid. Dan weet je dat je alle antwoorden in je hebt. Dan kan je (faal)angst loslaten en hoef je je niet meer afgewezen te voelen. Dan hoef je zelf ook niet meer te oordelen over anderen die een andere weg of mening hebben dan jij. Dan ben je, zonder schaamte, vrij om te zijn wie je werkelijk bent. Hoe fijn is dat!

Vanuit je ware Zelf ben je verbonden met Al wat er Is, met het universum, met de Bron, met het Goddelijke. Op die frequentie vindt heling plaats. Daar kan je bescherming en liefdevolle ondersteuning krijgen. Je hoeft er alleen maar om te vragen en het is bij je. Die innerlijke verbinding maakt dat je je krachtig voelt om je eigen keuzes te maken.

Als je vanuit die frequentie contact hebt met de ander hoeft er geen jaloezie of machtsstrijd te zijn, maar zie je het licht in de ander. Dan is er een relatie die gebaseerd is op respect en liefde. Op dat niveau kan je je verbinden met de natuur, met alles dat leeft. Dan ervaar je dat eigenlijk alles één is.

Wat er ook in de wereld om je heen gebeurt; iedere verandering in jouw leven zal van binnenuit ontstaan. De buitenwereld kan je hooguit het contrast bieden van licht en donker, waardoor je je eigen innerlijke onbalans nog scherper terug gespiegeld krijgt. Dus je hoeft de oorzaak van je ongemak, klachten en ziekte niet meer buiten je te zoeken, maar in jou kan alles opgelost worden op de manier dat het op dat moment in jouw leven en bewustzijn past.

Ons lichaam vertolkt hoe wij in het leven staan. Het houdt pijn, angst en onverwerkte emoties vast, waar we nog niet naar hebben kunnen of willen kijken. Dit kan een bescherming zijn, omdat iets te veel, te groot of te pijnlijk is. Maar de stress blijft ingekapseld in ons lichaam en ons brein reageert hierop door ons in een staat van alertheid te houden. Dit kost het lichaam veel energie en uiteindelijk raakt het uitgeput en is je immuunsysteem niet meer krachtig genoeg om je vitaal en gezond te houden.  Ons brein blijft dan stofjes produceren om je te laten vechten, vluchten of te bevriezen. Zonder opnieuw volledig in de pijn of in het trauma terug te vallen, kan je er met het bewustzijn van nu naar kijken, helen en het uiteindelijk transformeren. Dan is er weer ruimte voor je levenskracht.

Zo kan je leven een reis zijn om te groeien in bewustzijn, wijsheid en inzicht en zal het gevolg daarvan zijn dat je een krachtig blij mens bent die zijn/haar eigen unieke kwaliteiten benut en met zelfvertrouwen en enthousiasme zijn/haar eigen missie waarmaakt. Dan ben je een vrij mens!

I-AM-chart-I-AM-Academy

Privacydocument

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelend therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Het dossier bestaat uit dit intakeformulier en aantekeningen door mij gemaakt naar aanleiding van de behandeling. Ik zorg ervoor dat uw privacy zoveel mogelijk is gewaarborgd.

Dit betekent dat ik zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens en dat onbevoegden hier geen toegang toe hebben. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). De gegevens uit dit dossier kunnen alleen gebruikt worden bij verwijzing naar een andere hulpverlener, maar dan alleen met uw toestemming. Als u een therapeut nodig heeft tijdens mijn afwezigheid kunnen de gegevens gebruikt worden door een collega. Een klein deel van de gegevens uit dit dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik een factuur kan maken. Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist nog 15 jaar bewaard. Bij kinderen wordt het dossier na hun 18e jaar nog 15 jaar bewaard.

Meer weten over de praktijk?

Neem contact op via het contactformulier, telefonisch via 0172-490589 of door een e-mail te sturen naar info@ingridcouwenberg.nl. Ik zal zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.

Adres
Praktijk voor Healing & Ontspanning
Pijlkruid 31
2408LJ Alphen aan den Rijn

Telefoon
0172-490589

E-mail
info@ingridcouwenberg.nl