Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over mijn praktijk, de evenementen en bijeenkomsten die ik organiseer, mijn behandelmethodes en meer!

 • groepsmeditatie 8 januari, 2024

  Data van de groepsmeditatie in 2024 zijn:

  dinsdag 20 februari

  dinsdag 12 maart – klankhealing

  dinsdag 2 april

  dinsdag 23 april

  dinsdag 14 mei – klankhealing

  dinsdag 28 mei

  Kosten: 15 euro per avond en 42 euro voor een pakket van 3 avonden. De meditatie begint om 19.30 uur en duurt 45 minuten. Naderhand is er gelegenheid voor een kop thee en eventueel napraten.

 • eindejaars meditatie 27 december, 2023

  Vrijdag 29 december is er een speciale groepsmeditatie om het jaar met elkaar af te sluiten. Al sinds de oudheid werd de terugkeer van het licht gevierd tijdens de Winterzonnewende. Hier is de kerstboom een symbool van. Het is een belangrijk keerpunt om naar binnen te keren, om over het verleden na te denken en onze hoop en wensen te uiten voor het komende jaar. De seizoenswisseling weerspiegelt ook de groeicycli van de mens en helpt ons te vertrouwen op de stroom van het leven. Ook vierde men vroeger vanaf 23 december de 12 heilige nachten, een periode waarin de sluiers tussen de aarde en de bovenwerelden (hemel) dunner zijn. Het is in deze tijd makkelijker om contact te hebben met onze spirithelpers en onze voorouders. Eigenlijk is het voor hen makkelijker om ons te bereiken. Het is in de donkere wintertijd een moment van introspectie, zuivering, meditatie.  Het is bekend dat je in deze nachten meer dromen kan hebben die betekenis voor je kunnen hebben. 

  De meditatieavond begint om 19.30 uur en duurt een uur. Daarna is er gelegenheid om samen thee te drinken.

 • meditatie najaar 2023 29 augustus, 2023

  Meditatie in kleine groep van maximaal 8 personen

  Donderdag 28 september 2023: volle maan meditatie

  Dinsdag 17 oktober: chakrahealing meditatie

  Dinsdag 31 oktober: klankhealing meditatie

  Dinsdag 14 november: chakrahealing meditatie

  Dinsdag 28 november: volle maan meditatie

  Dinsdag 12 december: chakrahealing meditatie

  De geleide meditatie begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er gelegenheid voor een kopje thee en eventueel napraten.

  We zitten gewoon op een stoel, dus je hoeft verder niets mee te nemen.

  De kosten per avond zijn 15 euro, incl. thee. Als je meteen 3 avonden reserveert 42 euro en voor 6 avonden reserveren 80 euro

  De gemiste avond kan je altijd later inhalen.

 • Meditatieavonden 2023 12 december, 2022

  In het nieuwe jaar geef ik weer meditaties in een kleine groep van maximaal 8 personen.

  maandag 9 januari – chakrahealing meditatie

  donderdag 26 januari – meditatie en klankhealing

  maandag 6 februari – vollemaan meditatie

  dinsdag 21 februari – chakrahealing meditatie

  dinsdag 7 maart – vollemaan meditatie

  donderdag 23 maart – chakrahealing meditatie

  donderdag 6 april – vollemaan meditatie

  donderdag 20 april – meditatie en klankhealing

  De kosten per avond zijn 15 euro, incl. thee. Als je meteen 3 avonden reserveert 42 euro en voor 6 avonden reserveren 80 euro

  De gemiste avond kan je altijd later inhalen.

 • Meditatie in kleine groep 17 augustus, 2022

  Dit najaar zal ik weer een aantal groepsmeditaties verzorgen. Het zijn meditaties van 45 minuten waarbij ik je stap voor stap naar de stilte in jou breng. Na de meditatie is er even gelegenheid voor een kopje thee en het delen van ervaringen. Er zullen drie meditatieavonden van chakrahealing zijn waarbij alle bekende chakra’s aan bod komen.

  Deze drie avonden horen bij elkaar, maar je kan je ook voor één avond inschrijven.

  Maandag 12 september, 3 oktober en 24 oktober om 19.30 uur in mijn praktijkruimte

  Onze levensenergie kan geblokkeerd raken waardoor je uit balans raakt of ziek wordt. De energiewielen of chakra’s ontvangen energie en geven het weer af in ons lichaam. Ze zijn verbonden met bepaalde delen van ons lichaam.  Door geblokkeerde chakra’s aandacht te geven en te helen kan de levensenergie weer vrij doorstromen.

  42 euro voor een pakket van 3 meditatieavonden
  15 euro voor een eenmalige meditatieavond

  Volle maan meditatie
  Als je elke dag even naar de Maan kijkt dan ontdek je hier een duidelijke cyclus in; Vanaf nieuwe maan gaat zij groeien tot aan volle maan waarbij ze vervolgens afneemt tot ze bij donkere maan niet meer zichtbaar is en vanaf nieuwe maan weer gaat groeien tot ze bij volle maan weer volledig zichtbaar is.

  De volle maan is niet alleen mooi en magisch om te zien, maar zendt ons ook haar yin energie, de goddelijke vrouwelijke energie. Zo heeft elke volle maan haar eigen thema en geeft het ons de mogelijkheid om in harmonie met het universum te leven.  Volle maan is een mooi moment voor loslaten van negatieve gedachten, gedragingen en patronen, blokkades en oude negatieve stukken uit het verleden. Het is een moment om met een schone lei te beginnen. Als de maan vol is schijnt het licht op donkere stukken in ons. We kunnen met volle maan onze dromen manifesteren, vergeven en dankbaar zijn.

  Data volle maan meditatie
  Maandag 10 oktober, dinsdag 8 november, donderdag 8 december om 19.30 uur in mijn praktijkruimte.
  Kosten 15 euro per avond of 42 euro voor een pakket van 3 keer.

 • 30 januari, 2022

  GROEPSMEDITATIE 💎

  Vanaf februari zal ik weer vaker de groepsmeditatie geven in mijn praktijkruimte.

  Je kan nu kiezen voor een ontspannen meditatie waarbij de focus ligt op stil worden in je hoofd en bewust ademhalen. Er is altijd wel een visualisatie en een thema, zoals het aandacht geven aan een bepaald chakra. Deze avond is zowel voor beginnende als gevorderde meditatiebeoefenaars.

  Ook zal ik regelmatig lichtwerkersavonden organiseren. Dit is een meditatie waarbij we na het stil worden een krachtige lichtcirkel vormen om een energetisch veld neer te zetten samen met onze gidsen, helpers en engelen. We verbinden ons met de allerhoogste Bron van licht en liefde en creëren daarmee healing voor onszelf, voor degene die we in de cirkel plaatsen en voor het collectieve bewustzijn op aarde.

  De meditaties zijn altijd op een donderdagavond om 19.30-20.30 uur.

  Kosten €15,- incl. thee

  Meditatieavond: 17 februari. VOL – 3 maart – 31 maart – 28 april

  Lichtwerkersavond :17 maart – ​14 april – 12 mei

  Als je hier graag bij wil zijn kan je me een mail sturen.🙏❤

 • Meditatieavond 20 oktober, 2021

  De volgende 2 meditatieavonden zijn weer gepland. Het wordt weer gehouden in mijn praktijkruimte.

  Voorlopig voor max. 6 personen per avond om elkaar wat ruimte te geven. Je kan je per avond opgeven.

  donderdag 18 november 2021

  dinsdag 30 november 2021

  19.30-20.30 uur

  kosten: 15,00 euro incl. thee

 • Vergoeding craniosacraal therapie aanvullende zorg vervalt in 2021 9 december, 2020

  Omdat ik de keus heb gemaakt om per 1 januari 2021 niet meer aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging, vervalt daarbij ook de mogelijke gedeeltelijke vergoeding van craniosacraal therapie die u kan krijgen bij uw zorgverzekeraar.

  Steeds meer zorgverzekeraars bezuinigen op de aanvullende zorg en beëindigen vaak zonder overleg de samenwerking met vele beroepsverenigingen. De therapeuten daarentegen moeten aan steeds meer eisen voldoen in de vorm van allerlei nascholingen om erkenning te blijven houden van de zorgverzekeraars. Zij moeten jaarlijks hun professionaliteit bewijzen. Dit kost veel energie, tijd en geld.

  Ik heb besloten om hier niet meer aan mee te doen en in vertrouwen mijn eigen weg te gaan in mijn praktijk. Er verandert niets aan mijn behandelingen en mijn professionaliteit. Ik volg hierin mijn intuïtie en blijf mijn cliënten met zorg ontvangen. De erkenning van de zorgverzekeraars heb ik niet meer nodig om kennis, inzicht en helende energie door te geven aan degenen die daarvoor bij mij komen.

  Ik heb wat meer variatie gebracht in de behandelingen die ik geef. Zo kunt u kiezen uit een behandeling met of zonder coaching en nieuw is een sessie Chakrahealing & Klankhealing. Hier kunt u meer over lezen onder het kopje Behandelingen / Energetische Healing.

 • Meditatieavond 23 augustus, 2020

  Vanaf 1 september zal er in mijn praktijkruimte elke dinsdagavond gelegenheid zijn voor meditatie in een kleine groep van 4 personen. Je kan je alleen opgeven of zelf een groepje van 3 personen vormen.

  Deze meditatieavonden zijn bedoeld voor degenen die niet alleen tot rust willen komen, maar ook behoefte hebben om te leren luisteren naar de stem van hun hart. De stem in jou van wijsheid en liefde die verbonden is met de hoogste goddelijke bron. Er zal gelegenheid zijn om een aanvraag te doen voor een healing voor jezelf of voor een ander. De energie van de groep waarin jij geeft en ontvangt zal krachtig en liefdevol doorwerken in jouw leven. Jouw energiefrequentie zal verhoogd worden in deze tijd van stress en verwarring.

  Tijd: 19.30 – 20.30 uur. Kosten: 12,50 euro per keer.
  Adres: Pijlkruid 31, Alphen aan den Rijn

  Je bent van harte welkom!

 • Praktijk is weer open! 6 mei, 2020

  Vanaf 11 mei is de praktijk weer geopend. Zo langzamerhand zal ik met degenen die een afspraak hadden staan contact opnemen en een nieuwe afspraak plannen. Maar je mag uiteraard zelf ook initiatief nemen.

  Ook is er vanaf nu de mogelijkheid om in groepjes van 2 of 3 personen een meditatie van 45 minuten af te spreken. De kosten hiervan zijn 12,50 euro p.p. Dit kan op dinsdag- of donderdagmiddag. Tijdstip kan in overleg.

   

  Richtlijnen:

  Ik werk in mijn praktijk volgens een protocol van mijn beroepsvereniging. Om de veiligheid en hygiëne te waarborgen vraag ik je om bij binnenkomst eerst je handen te wassen in de toilet. Graag je handen afdrogen met een tissue. We houden zo veel mogelijk 1,5 mtr. afstand van elkaar. We schudden geen handen.

  Voorlopig schenk ik geen thee en water, maar vraag ik je om je eigen flesje water mee te nemen en een kleine handdoek voor onder je hoofd. Als je het zelf prettig vindt mag je ook een groot badlaken meenemen.

  En het allerbelangrijkste blijft dat je de afspraak afzegt bij verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn en temperatuursverhoging. Ook als een huisgenoot of familielid klachten heeft. Bij twijfel neem je telefonisch contact met me op.

  Als je op de behandeltafel ligt en ik in de buurt van je hoofd ben zullen we zo min mogelijk praten. In principe draag ik geen mondkapje tijdens de behandeling. Maar geef gerust aan als je het een prettig idee vindt dat ik wel een mondkapje draag. Het gaat er om dat je je comfortabel voelt. Er zullen ook situaties zijn dat ik zelf beslis om een mondkapje te dragen.

  Je krijgt een factuur mee die je thuis kan overmaken. Er wordt in deze tijd niet contant betaald.

  Ik neem alle hygiëne voorschriften serieus. Ik hoop dat je je in dit opzicht veilig voelt in mijn praktijk.
  De dag voor de afspraak stuur ik je een mail om te checken of je echt geen klachten hebt. Als één van ons of onze huisgenoten op de dag van de afspraak last heeft van verkoudheid, keelpijn, loopneus, hoesten, niezen of temperatuursverhoging zeggen we de afspraak af.
  Bij de behandeling van een kind is 1 ouder welkom. De ouder houdt zoveel mogelijk  1,5 mtr. afstand van mij.
  Het zal voor ons allen even wennen zijn om op deze manier met elkaar om te gaan, maar laten we ons verder gewoon richten op het doel van jouw komst.
  Fijn om je (weer) te ontmoeten!
  Ingrid

Meer weten over de praktijk?

Neem contact op via het contactformulier, telefonisch via 0172-490589 of door een e-mail te sturen naar info@ingridcouwenberg.nl. Ik zal zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.

Adres
Praktijk voor Healing & Ontspanning
Pijlkruid 31
2408LJ Alphen aan den Rijn

Telefoon
0172-490589

E-mail
info@ingridcouwenberg.nl