Reacties van Cliënten


quote-open
Onze dochter werd 4 jaar geleden tijdens een snelle bevalling geboren; ook heeft ze langere tijd knel gezeten. Het laatste jaar sliep onze dochter erg onrustig, ze werd regelmatig huilend en angstig wakker maar de reden hiervoor konden wij niet achterhalen. Al bij de eerste ontmoeting ontstond een mooie vertrouwensband tussen onze dochter en Ingrid; bij de 2e ontmoeting durfde onze dochter te vertellen aan Ingrid wat haar uit haar slaap haalt en waar zij zo bang voor is. Ingrid heeft door haar behandeling in combinatie met praten de angsten bij onze dochter weg kunnen nemen, waardoor zij (en ook wij) weer rustig kunnen slapen. We zien dat onze dochter veel ontspannender door het leven gaat nu en zijn Ingrid erg dankbaar voor haar hulp.
– de ouders van Esmée

quote-openDe kleine Jelle was in het ziekenhuis geboren door inleiding omdat de zwangerschap tegen de 42 weken aanliep. De bevalling liep verder goed en binnen zo’n vijf uur was ons lieve zoontje daar! Dat de bevalling zo voorspoedig ging, was alleen voor Jelle geen fijne ervaring. Allereerst kon hij niet zelf zijn moment kiezen waarop hij werd geboren, maar ook doorliep hij de verschillende draaien met zijn hoofdje erg snel.Na een aantal weken begon het ons bij Jelle op te vallen dat hij niet lekker in zijn velletje zat. Hij was er maar ergens ook weer niet. En we voelden veel spanning bij hem. Hij huilde ook veel en kon slecht zelf inslapen. Niet echt met de definitie van huilbaby,  maar het zat er tegenaan. Gelukkig was hij wel te troosten door hem vast te houden. Door op internet te zoeken kwamen we bij Ingrid uit. De tekst over huilbaby was heel herkenbaar. De eerste behandeling heeft Jelle echt beter doen landen. Dat was meteen aan hem te zien. Weer in de auto terug naar huis zat hij echt als een prinsje in zijn stoel, lekker ontspannen. We zijn daarna nog een keer terug geweest om de spanning uit zijn hoofdje en nekje weg te nemen. Dat was wel een intensievere behandeling voor Jelle, maar met succes. Nu kan hij zijn hoofdje weer goed alle kanten op bewegen en hij is veel blijer en ontspannender. En zoals hij vooraf nog met een vaste huil van zich liet horen, is zijn repertoire nu uitgebreid naar alle baby huiltjes waardoor veel beter herkenbaar is wat zijn behoefte is: drinken, schone luier of wat anders. Als hij al huilt, want dat is duidelijk minder. Hij slaapt nu ook veel beter zelf in. Heel fijn ook hoe snel we bij jou terecht konden, dank!!
– Groet, ouders van Jelle

quote-open

Met onze half jaar oude dochter Elisa zijn wij een poos geleden bij u geweest, omdat wij vonden dat zij haar hoofdje veelal dezelfde kant op hield. Een osteopaat had niets kunnen ontdekken, vandaar dat we bij u terecht waren gekomen. U vond wel iets (een blokkade?) en heeft haar hoofd en nek toen behandeld. Wij schrijven u nu om u te laten weten dat de behandeling succesvol was! Wat schetste namelijk onze verbazing? Toen wij na die sessie met de auto terug naar huis reden, was Elisa in slaap gevallen in de maxicosi en bij thuiskomst bleek: met haar hoofdje de andere kant op! 🙂 Sindsdien heeft zij haar hoofdje altijd aan beide kanten evenveel gebruikt, het ging zo goed opeens! Dus bij deze willen wij u enorm bedanken voor uw behandeling: heel hartelijk dank! 
– E.R. & J.F.

quote-open

Ik kwam bij Ingrid voor een oogaandoening waarbij ik veel onrust in mijn ogen ervaar. Ondanks dat dit een ongeneeslijke aandoening is, hoopte ik op wat hulpmiddelen om dit ongemak wat draaglijker te maken. Aan de hand van een anamnese bleek dat ik wat onverwerkte zaken vasthield waardoor ik eigenlijk in zijn geheel niet meer goed in mijn vel zat. Ik vond dat ik het contact met mijn innerlijke zelf had verloren en had een vertroebelde kijk op de wereld. Door eerst deze ongemakken met Ingrid door Reiki en Cranio-Sacraaltherapie aan te pakken werd de weg geopend om mijn fysieke toestand te kunnen verbeteren. Ingrid is een bijzondere vrouw die ik enorm dankbaar ben. Er is geen moment geweest dat ik me oncomfortabel heb gevoeld met de behandeling. Ondanks dat dit voor mij best een ongemakkelijk en soms pijnlijk proces was, voelde ik dat ik dat niet alleen hoefde te doen. Ingrid heeft me stap voor stap begeleid om het contact met mijn oorspronkelijke zelf weer op te bouwen. Ze is één van de weinige mensen bij wie ik voelde dat ze niks van mij wou maar me alleen weer ‘heel’ wilde zien. De oefeningen die ik van haar heb gehad voor mijn aandoening zijn niet ingewikkeld, doeltreffend, en ik gebruik ze nog regelmatig.
– Dennis

quote-open

Een tijd geleden kreeg ik steeds meer last van migraine. Deze “aanvallen” probeerde ik onbewust of bewust zoveel mogelijk te negeren en nam onvoldoende de tijd om te herstellen. Tot het moment dat er sprake was van bijna 2 of 3 aanvallen op 1 dag. Toen moest ik letterlijk stilstaan. Op dat moment realiseerde ik me ook dat ik kennelijk iets niet goed deed en het tijd was voor verandering. Niet veel later kon ik terecht bij Ingrid en zijn we gestart met de behandelingen. Wat Ingrid precies doet weet ik niet. Wat ik wel weet is dat migraineaanvallen nog maar weinig voorkomen, dat emotie en verstand beter in balans komen en ik in toenemende mate ontspan. Zo sta ik veel meer “in mijn kracht” zoals dat heet. Dat heb ik aan de hulp van Ingrid te danken. Bij Ingrid ben je welkom zoals je bent. Voor die houding, voor haar deskundige hulp en integriteit ben ik erg dankbaar. Ik hoop dat zij, met de kracht en vaardigheden die zij heeft, nog veel meer mensen kan helpen.
– Kitty

quote-open

Mijn dochter van 5 was thuis een openhartig meisje en liet zien wat zij kon en wilde. Op taalgebied is zij al heel vroeg welbespraakt en kan haar gevoelens goed verwoorden. Op school kwam er echter het tegengestelde uit: een teruggetrokken meisje met slechte prestaties, met name op taal gebied. Heel frustrerend voor zowel mijn dochter, als voor ons als ouders die echt een heel ander meisje thuis hadden. Onze dochter is een gevoelig meisje, maar ook heel gevoelig voor eten en heeft veel allergieën. Daarnaast gaf ze aan dat ze soms dingen zag op haar kamer als ze alleen was waar ze geen raad mee wist.

Op aanraden van iemand heb ik contact gezocht met Ingrid en keek eerst op haar site. Daar vond ik veel herkenning en dit was een eerste prettige kennismaking. De daadwerkelijke kennismaking en de daaropvolgende behandelingen waren heel indrukwekkend en zeer prettig. Het klimaat bij Ingrid is een basis van vertrouwen, zorg en aandacht. Met de kwaliteiten van Ingrid is onze dochter nu een meisje dat zich ook buitenshuis openstelt voor andere mensen, durft te laten zien wie ze is en, al is dit absoluut niet van belang voor ons, het hoogste scoorde op de citotoets van haar klas. Kinderen voelen meteen of degene met wie ze in contact zijn goede bedoelingen hebben met hen. Onze dochter moest weinig hebben van hulpverleners. Maar Ingrid sloot ze meteen in haar Hart. En ondanks dat ze daar nu niet meer komt, zal Ingrid dit plekje altijd hebben!
– W.W.

quote-open

Via een verloskundige werd ons aangeraden om contact op te nemen met een craniosacraaltherapeut, gespecialiseerd in baby’s. Dit, naar aanleiding van de aangezichtsligging waarin ons pasgeboren zoontje ter wereld kwam. Door deze ligging had hij erg veel stuwing gehad op zijn gezicht/nek en dit uitte zich in extreme huilbuien, het niet toelaten van het aanraken van zijn nekje en overprikkelbaar gedrag. Zodoende kwamen wij bij Ingrid terecht. Wat een verademing! Al na het eerste consult zagen wij zichtbaar resultaat; we hadden plots een heel ander kindje. De huilbuien behoorden tot het verleden, we zagen hem alleen nog maar vrolijk en ook mochten wij zijn nekje weer aanraken.

Wij zijn blij dat ons zoontje in relatief korte periode na de geboorte zo enorm geholpen is en zijn pijn hierdoor beperkt is gebleven. Onze ervaring is erg positief en wij kunnen Ingrid, ouders van jonge kinderen/baby’s van harte aanbevelen. Ook doordat zij direct contact legt met baby’s, een hele rustige benaderingswijze heeft en het kindje op zijn gemak stelt.
– de ouders van Lüca

quote-open

Op het moment dat ik kennis met Ingrid maakte had ik veel last van paniekaanvallen en spanning. Ik zat niet lekker in mijn vel en voelde me vaak ziek. Al snel voelde ik me op mijn gemak bij Ingrid. Ze gaf me het gevoel dat mijn klachten niet vreemd waren en dit was een fijn gevoel. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Ingrid in mij geloofde en dit was erg prettig. Door Ingrid heb ik geleerd waar mijn angsten vandaan komen en hoe ik hier mee om kan gaan. Ik heb ook veel van Ingrid geleerd op het gebied van grenzen aangeven en geloven in mijn eigen kracht. Door de behandelingen bij Ingrid ben ik enorm gegroeid in mijn ontwikkeling en ik zit veel beter in mijn vel. Nu het zo veel beter met mij gaat kom ik niet meer zo frequent als voorheen, maar ik weet dat ik altijd bij Ingrid terecht kan wanneer ik hier behoefte aan heb. Bedankt Ingrid!

– M.B.

quote-open

Ik heb contact gezocht met Ingrid nadat ik twee kinderen heb gekregen die allebei een heel heftige start hebben gekend. Nadat alle medische zorgen daaromtrent wat in balans kwamen, was bij mij de balans ver te zoeken. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik voorvoelde dat praten me weinig op zou leveren maar dat het tijd was om een andere weg in te slaan. Ingrid weet al heel snel heel duidelijk te maken wat ze voor je kan betekenen. Anders dan met bijv. therapeuten die met je spreken, spreekt Ingrid écht tot je hart (en ziel). Maar blijft daarnaast altijd heel realistisch en aards, omdat we het op deze aarde moeten doen. Er is veel respect tijdens de behandelingen. Liggen op een behandeltafel word altijd zo comfortabel mogelijk gemaakt, zodat ik me veilig voel. En vanuit die veiligheid wordt er hard gewerkt door Ingrid, maar merk je dat je eigen lichaam ook hard meewerkt. Al kan mijn hoofd dit niet altijd snappen. Ingrid legde uit dat het lichaam vaak al genoeg vertelt en graag mee wil werken. En ik kan zeggen: dit is écht zo. Je hoeft het allemaal niet te snappen. Alleen te ervaren. Maar wil je uitleg: dan krijg je die ook direct van Ingrid. De zorg en aandacht en betrokkenheid van Ingrid is vanaf het begin voelbaar. Mijn balans komt langzamerhand terug en beklijft ook echt. Het is wat mij betreft een blijvende behandeling voor je lijf, hart en ziel.

– W.W.

quote-open

Al jaren heb ik een eetstoornis, waarvoor ik ook verschillende keren in het ziekenhuis en in de kliniek ben opgenomen. Welke therapie ik ook volgde, het hielp weinig tot niks. Tijdens mijn laatste opname in de kliniek had ik een groepsgenootje dat helemaal in zichzelf gekeerd was. Ze praatte niet of nauwelijks hoorbaar en als je wat tegen haar zei, keek ze je soms niet eens aan. Toch veranderde dit ineens. Binnen korte tijd werd dit hulpeloze meisje, dat zo in de ban was van de eetstoornis, een vrolijke, sociale en gezellige meid. Ik begreep dat dit kwam door een therapie buiten de kliniek. Ik raakte geïnteresseerd en zo kwam ik ook bij Ingrid terecht. Daar ben ik nog steeds heel blij mee!

Het contact met Ingrid vind ik heel fijn. Ze luistert als je praat, praat zelf als je geen woorden kan vinden, is zorgzaam als je daar behoefte aan hebt, maar kan ook streng zijn als je net dat duwtje in de rug nodig hebt. Daarnaast vind ik de therapie zelf een fijne mix van praten en op de behandeltafel liggen. Het staat niet van tevoren vast hoe lang elk onderdeel duurt. Hierdoor kan Ingrid met haar behandeling goed inspelen op wat je op dat moment nodig hebt.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik al heel wat van Ingrid geleerd heb. Waar mijn dagen eerst volledig beheerst werden door eten, niet eten en bewegen, weet ik nu dat het daar eigenlijk helemaal niet om draait. We praten niet over de hoeveelheid boterhammen die ik die dag heb gegeten, het gaat om mij als persoon. Verder kan ik, door relatief simpele oefeningen, beter omgaan met stress en alle prikkels die er soms op me afkomen en probeer ik me vaker op het positieve en op het hier-en-nu te richten in plaats van op het negatieve.

Daarnaast heb ik geleerd om weer in contact te komen met mijn lichaam en met mijn gevoel (voorheen zat ik alleen maar in mijn hoofd). Daardoor heb ik ook mijn grenzen beter leren kennen, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Kortom, ik weet nu veel beter wie ik ben en waar ik voor sta, en begin dat steeds meer oké te vinden. Ik kwam bij Ingrid binnen als een zielig breekbaar vogeltje, nu studeer ik en woon ik op mezelf. Ik ben er nog niet, maar ik heb wel eindelijk het vertrouwen terug dat ik echt van mijn eetstoornis af kan komen.
– I.W.

btn_neem_contact_op